Over ons

De werkende strategie

De werkende strategie werkt samen met organisaties die klantgerichter willen werken of hun maatschappelijk gezicht nadrukkelijker willen laten zien. Dat kunnen maatschappelijke organisaties zijn (overheid, zorg- en welzijn, onderwijs en corporaties). Maar ook productie- en dienstverlenende organisaties. Uitgangspunt is dat de gekozen strategie moet werken! En dat de klant of partner uiteindelijk merkt dat er iets veranderd is.. De werkende strategie gaat dan ver in het bereiken van de doelen. Dan kan het niet bijna anders dan dat de strategiepartner een groot ontwikkeld gevoel voor maatschappelijke onderwerpen en relaties heeft. En zo is het ook. Samen met de opdrachtgevers werken we aan een betere maatschappij en tillen we het klantdenken binnen organisaties naar een hoger plan. Met uiteindelijk meer tevreden klanten!

 

 

 

Persoonlijk

In 2011 richtte Marco Schoofs De werkende strategie op. Marco is breed opgeleid als bedrijfskundige. Hij brengt vele jaren management- en advieservaring mee. Marco adviseert en werkt als interimmanager / kwartiermaker bij veel verschillende organisaties. Veelal gaat het om de aansturing van teams, visievorming, organisatieverandering, efficiencyverbetering, verbeteren van de klantgerichtheid, maatschappelijk ondernemerschap, samenwerking met gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties en strategische communicatie. Vaak ook gaat dit samen met een cultuuromslag bij de medewerkers.

 

Kernwaarden

We werken vanuit de kernwaarden:

  • Professioneel in het bepalen van de strategie die voor organisaties werkt
  • Innovatief in denken en de manier waarop de werkende strategie ontstaat
  • Persoonlijke benadering in de advies- en interim-relatie
  • Ondersteunend en betrokken in de implementatiefase

De aanpak

Anderen omschrijven Marco als een scherp analyticus, die hoofdzaken goed van bijzaken scheidt. Communicatief zeer sterk, met het vermogen te luisteren en door te vragen. Hij opereert op strategisch niveau, met oog voor verhoudingen en relaties en kan uitstekend vertalen naar tactisch en operationeel niveau. Marco is humorvol, (maatschappelijk) betrokken, initiatiefrijk, innovatief en hij bereikt zijn doelen door mensen te inspireren en te motiveren.